Yaşam

Roka salatası tarifi, nasıl yapılır?

Roka, turpgiller familyasına ait, yapraklarından salata yapımında kullanılan bir bitkidir. Kendi başına ağır bir aromaya sahip olmasına rağmen diğer malzemelerle birleştiğinde çok lezzetli bir tat ve çok hoş bir görüntü oluşturur.

Roka salatası balık menülerine çok yakışan bir salatadır. Tazeliği ve lezzetiyle her zaman yemek isteyeceğiniz roka salatasının tanımını aradık. Aşağıdaki tanımı ile lezzetli ve kolay bir roka salatası yapabilirsiniz. Dilerseniz damak zevkinize göre sarımsak, ince doğranmış mor soğan veya meyve dilimleri ekleyerek roka salatasının lezzetini ve görüntüsünü ikiye katlayabilirsiniz.

İşte süper lezzetiyle en kolayı roka salatası tarifi…

ROCA SALATASI BEN



2 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 2 demet roka,
  • 1 büyük domates,
  • Tulum peyniri veya beyaz peynir,
  • Zeytin yağı,
  • Tuz

Yapılışı:

  • İyice yıkanıp sirkeli suda ıslatılan rokaları eliniz yardımıyla birkaç parçaya ayırıp geniş bir kaseye alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Üzerine rendelenmiş veya küp şeklinde doğranmış dilediğiniz peyniri ekleyin.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz ve istenirse nar ekşisini karıştırıp salatanın üzerine dökün.
  • Salatayı maşa yardımıyla karıştırıp servis kasesine alın.

Dilerseniz üzerini fındık, meyve veya mısır ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu