Haber

Europol terör raporu: PKK Avrupa’da propaganda için para toplamaya devam etti

Raporda, terör örgütü PKK’nın Avrupa’da oldukça aktif olduğu ve AB üye devletlerini idari, istihdam ve finansman amaçlı üs olarak kullandığı kaydedildi.

Raporda, Avrupa’daki aşırı solcu kesimin çatışma bölgelerinde terör örgütü PKK’ya katıldığı belirtilirken, terör örgütünün saflarında çarpıştıktan sonra geri dönen bu kişilerin AB için tehdit oluşturduğu vurgulandı. üye devletler.

PKK’nın AB’deki aşırı sol örgütler ve anarşist gruplarla yakın ilişki içinde olduğu belirtilen raporda, bu çıkarlar kapsamında YPG’nin bulunduğu bölgelerde aşırı sol ve anarşist gruplara silahlı eğitim verildiği belirtildi. unsurları Suriye’de bulunmaktadır.

TOPLANAN PARALAR YPG’YE DE GÖNDERİLDİ

YPG’nin Türkiye tarafından PKK’nın bir uzantısı olarak kabul edildiğinin anlatıldığı raporda, terör örgütünün AB’de topladığı parayı Suriye’deki YPG militanlarına destek için kullandığı vurgulandı.

Raporda, PKK’nın “kampanya” adı verilen kaynak geliştirme faaliyetleriyle AB topraklarından büyük miktarda kaynak elde ettiği bildirildi.

Raporda, 2022 yılında İtalya’da bir kişinin, Almanya’nın Bremen, Kassel, Leverkusen ve Nürnberg kentlerinde ise 4 kişinin terör örgütü PKK üyeliği nedeniyle gözaltına alındığı belirtilirken, terör örgütünün hak kazandığına dikkat çekildi. AB’de uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığı yoluyla gelir.

Raporda, terör örgütü PKK’nın AB vatandaşlığına veya ikametgahına sahip üyelerinin Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerine giderek buradaki silahlı çatışmalara katıldıkları ve tüm bu faaliyetlerin ana örgüt tarafından yürütüldüğü belirtildi. PKK’nın.

Raporda, PKK’nın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması ve PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılması için AB’de lobi faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

TERÖR AVRUPA İÇİN TEHDİT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Terörün 2022 yılında AB üye ülkelerinde ciddi bir tehdit oluşturduğunun belirtildiği raporda, geçen yıl AB topraklarında planlanan, başarısız olan ve gerçekleşen terör saldırılarının sayısının 28 olduğu belirtildi.

13’ü aşırı sol gruplar, 2’si radikal gruplar ve 1’i aşırı sağ gruplar tarafından organize edilmek üzere gerçekleştirilen terör saldırılarının sayısının 16 olduğu kaydedildi.

Geçen yıl AB üyesi ülkelerde 93’ü Fransa’da, 46’sı İspanya’da, 30’u Almanya’da ve 22’si Belçika’da olmak üzere 380 kişi sosyal medya ve internet, terör propagandası ve terör şüphesiyle gözaltına alındı. zayıf kişiler terör örgütleri tarafından Kullanıldığı dile getirildi.

Europol Direktörü Catherine De Bolle raporda, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı, AB’deki terör ve aşırılık yanlısı çevreler için olumsuz sonuçlar doğurdu. Savaş, başta aşırı sağ ve bazı yabancılar olmak üzere radikal gruplarda tepkiye neden oldu. Savaşçılar katıldı. çatışmada.” değerlendirme yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu