1907 Fenerbahçe Derneğinin stadyum isminin “Atatürk Stadı” olarak değiştirilmesi talebi
Fenerbahçe Kulübü Lideri Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneğinin, Kadıköy’de kulübe ait Ülker Stadı’nın isminin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle “Atatürk Stadı” olarak değiştirilmesi talebini, tüm camianın destek vermesi durumunda yerine getireceklerini bildirdi.
1907 Fenerbahçe Derneğinin kuruluşunun 30. yıl dönümü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen bir aktiflikle kutlandı. Dernek Lideri Rıfat Perahya’nın mesken sahipliğindeki aktifliğe, Fenerbahçe Spor Kulübü Lideri Ali Koç, Divan Konseyi Lideri Uğur Dündar ve idare konseyi üyeleriyle taraftarlar katıldı.
Stadın ismi “Atatürk” olsun talebi
Rıfat Perahya, aktiflikte yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşundan bu yana hayata geçirdiği projeleri anlattı. Dernek olarak üyelerce çok ağır talep olması üzerine yeni bir karar aldıklarını söyleyen Perahya, “Bu kararı heyecanla paylaşmak istiyorum. 1907 yılından beri evimiz olan Kadıköy’de, 115 senedir maçlar yapılan stadımızın adını, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk Stadı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz kulübümüzden. Bununla ilgili gereken neyse yapacağız.” dedi.
Etkinliğe katılan Cem Yılmaz’ın sahne almasının ardından bir konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise, 1907 Fenerbahçe Derneğinin, Fenerbahçe için elini taşın altına koyan tavrından hiçbir zaman vazgeçmediğini belirterek, 13 yıl başkanlık yaptığı derneğin, kuruluş hikayesini ve Fenerbahçe camiasına kazandırdıklarını, bu hikayenin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.
“Fenerbahçe’ye hiçbir şey altın tepsiyle sunulmadı”
Sarı-lacivertli camianın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, her konuda omuz omuza olmak zorunda olduğunun altını çizen Koç, “Fenerbahçe’ye hiçbir şey altın tepsiyle sunulmadı. Sezona güzel başladık. Hep birlikte görüyoruz, adalet isteyenler, Fenerbahçe’ye adaletsizlik istediler, çok açıkça ve hiç çekinmeden. Bu çıkışlarında başarılı oldular bir nebze. Bunlara müsaade vermeyelim. Bu dönem 7’den 70’e hepimizin tıpkı şuurla, birebir sorumlulukla, her bahiste, çok uyanık, kenetlenmiş bir biçimde kulübümüzü sıkı sıkıya sahiplenmemiz gerekiyor. Bu gayrette bir eksik olmadan topluluğumuzun kenetlenmiş olması hedeflediğimiz başarılara ulaşmamız için en kıymetli etkendir.” diye konuştu.
Fenerbahçe’nin elde ettiği her başarının şampiyonluk olmadığını, 3 Temmuz sürecinden alınlarının akıyla çıkmalarının büyük bir başarı hikayesi olduğunu kaydeden Koç, “Biz bunu her vakit kendi alın terimizle, en güç kaidelerde elde ettik. Şampiyonluğa oynadığımız vakit ne hikmetse karşıdaki cephe daha geniş oluyor. Biz bu muvaffakiyetleri elde etmişizdir. Hayatınızda vermediğiniz dayanağın en büyüğünü vermenizi sizden rica ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Stadın isminin değiştirilmesi talebine olumlu yaklaştı
Başkan Ali Koç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, “Cumhuriyet’in Fener’i” olarak hep beraber Fenerbahçe etrafında mücadelelerini sürdüreceklerini de belirterek, “Bu kulübe gönül vermek bizim için gurur vesilesidir. Bu özel ve hoş ülkenin 100. yılında, kurtuluş ve kuruluşunda kıymetli görevler yerine getirmiş bir kulüp olarak şampiyonluk en çok bize yakışacaktır.” ifadesini kullandı.
Stat ismi talebiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Ali Koç, bu talebin kongrelerinde birçok kez gündeme geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:
“Yaparız, çekinmeyiz ancak bunun bir topluluk isteği ve isteği olarak gerçekleşmesi her şeyden kıymetlidir. Bu biz bu talebin sonuna kadar gerisindeyiz. Bizim devrimizde, yalnızca 1907 Derneği değil tüm topluluğumuza sesleniyorum, bu arzuyu, bu isteği acilen, 100. yılımız tamamlanmadan, tahminen de 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Saraçoğlu ailesiyle, Ülker gurubuyla görüşeceğiz lakin bugün itibariyle 100. yılımızın en kıymetli görevi olarak bunu not edelim ve daima birlikte gerçekleştirelim.”
Konuşmaların akabinde aktiflikte, Avrasya Filarmoni Orkestrası ve Şef Orçun Orçunsel eşliğinde Fahir Atakoğlu ile Mor ve Ötesi sahne aldı.